Ga naar de hoofdcontent

Concertgebouw als set voor de musicalfilm Annette

Concertgebouw als set voor de musicalfilm Annette

Wie deze week naar Brugge komt, kan er onmogelijk naast kijken: Hollywood neemt eventjes het Concertgebouw over! Regisseur Leos Carax (gekend van o.a. Holy MotorsMauvais Sang ...) werkt er aan een groots project, namelijk zijn nieuwste film Annette. De productie is in handen van het Franse productiehuis CG Cinema & Belgische coproducent Scope Pictures.

Hollywood acteurs in Brugge

Meer dan 80 techniekers, 300 figuranten en enkele Hollywood-sterren zijn deze week aan het werk in de Concertzaal. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de internationaal gelauwerde Adam Driver, bekend van o.a. Star Wars Episodes VII & VIII, BlacKkKlansman … en Marion Cotillard die onder meer schitterde in La MômeInception en De Rouille et d’os. Rockband Sparks staat in voor de muziek en tekende ook voor de soundtrack van de film.

Concertzaal te huur voor filmopnames

Het is niet de eerste keer dat het Concertgebouw haar zalen verhuurt voor filmopnames. In 2011 deed de Concertzaal al eens dienst als set voor The sea of tranquility  van Hans Op de Beeck en even later de Kamermuziekzaal voor Tu veux ou tu veux pas  van Tonie Marshall.

Musicalfilm Annette

De film Annette vertelt het verhaal van een provocerende stand-up comedian (Adam Driver) en zijn vrouw (Marillon Cotillard), een wereldberoemde sopraan. Hun glamoureuze leven neemt een onverwachte wending wanneer hun dochter Annette geboren wordt, een meisje met een unieke gave.

Bekijk de trailer

Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht