Ga naar de hoofdcontent

Concertgebouw Brugge zal blijven inzetten op creaties en jonge kunstenaars

Concertgebouw Brugge zal blijven inzetten op creaties en jonge kunstenaars

In 2020 zal Concertgebouw Brugge zijn missie als Kunstinstelling moeten waarmaken met 3% minder Vlaamse subsidies. De Vlaamse Regering bespaart echter ook fors op de projectsubsidies wat een directe impact heeft op heel wat vernieuwende artistieke projecten in het Concertgebouw. We zullen echter blijven inzetten op creaties en jonge kunstenaars.

Als Kunstinstelling van de Vlaamse Gemeenschap hebben we een veelzijdige opdracht. We ondersteunen artiesten op diverse vlakken, creëren kansen voor jong talent en investeren in creatieopdrachten en coproducties. We zorgen voor publieksbereik en organiseren participatieprojecten voor diverse doelgroepen. We brengen een evenwichtig programma met aandacht voor traditie en vernieuwing, voor Vlaams en internationaal talent.

Het Concertgebouw engageert zich om zijn verantwoordelijkheid als Kunstinstelling op te nemen. Toch kunnen we met minder middelen onmogelijk de besparing in de projectsubsidies compenseren. Wél maken we beleidskeuzes die onze investeringen in artistieke vernieuwing en creatie zoveel als mogelijk vrijwaren. We blijven getroffen artiesten solidair ondersteunen bij de realisatie van hun projecten, de meest kwetsbare projecten voorop.  En we blijven doen waar we voor staan: kunst in al haar facetten tot bij een zo breed mogelijk publiek brengen.

Concertgebouw Brugge onderschrijft het standpunt van oKo, de belangenbehartiger van de Vlaamse kunstensector. 

Deel dit nieuwsbericht