Ga naar de hoofdcontent

Een nieuwe raad van bestuur

Een nieuwe raad van bestuur

Mensen maken het Concertgebouw: artiesten, publiek, partners, een sterk team van medewerkers, veel vrijwilligers én een recent vernieuwde raad van bestuur.

Wij gingen op zoek naar complementaire profielen met een gedegen kennis en knowhow. Zo slaagden we erin een diverse en evenwichtige groep van gemotiveerde en geëngageerde bestuurders aan te stellen. Het Concertgebouw kan in het bestuur rekenen op expertise uit het kunstenveld, ervaring in het bedrijfsleven en een neus voor innovatief ondernemerschap.

‘Door een sterk artistiek en algemeen beleid is het onze doelstelling om tot de top te behoren’, stelt voorzitter Hugo Vandamme. Voor Nathanaëlle Kiekens (zakenadvocate – specialisme publiek-private samenwerkingen) is ’de internationale rol van het Concertgebouw belangrijk en moet het Concertgebouw de wereld naar Brugge halen.’ Als jongste bestuurder en studente cello vertelt Clémence Clarysse: ’Ik zie een bestuursmandaat als een volgende stap naast mijn engagement bij de jongerengroep Soundcast en ben heel enthousiast om de stem van de jongeren in het bestuur van een groot kunstenhuis te kunnen vertegenwoordigen.’ Gable Roelofsen (muziektheatermaker uit Nederland) benadrukt dat ‘creativiteit en creatie van kunst in het Concertgebouw een belangrijke plek moeten blijven krijgen.’ Nico Blontrock wil als schepen van Cultuur in Brugge dat ‘het  Concertgebouw samen met de andere actoren in de stad met gebundelde krachten Brugge nog prominenter op de culturele kaart zet’.

Uit het Concertgebouwmagazine sep - nov 2019

Leer alle leden van onze raad van bestuur kennen op concertgebouw.be/bestuur

 

 

Deel dit nieuwsbericht