Ga naar de hoofdcontent

Onze huisartiesten

Het Concertgebouw is naast een huis voor muziek en dans ook een thuis – soms haast letterlijk – voor vijf muziek- en dansgezelschappen. Artiesten waarin we als kunstinstelling graag investeren, op alle mogelijke manieren, met repetitieruimte, coproducties, cd-opnames ... We stellen deze aparte ‘bewoners’ graag aan je voor!

ECCE

In 2017 richtten Claire Croizé en Etienne Guilloteau hun eigen dansgezelschap op, ECCE. Sinds seizoen 2017 - 2018 krijgt dit jonge gezelschap onderdak in ons Concertgebouw, als huisartiesten. ‘We spiegelen ons aan elkaar. En daarnaast is muziek dikwijls de belangrijkste inspiratiebron en dat maakt het Concertgebouw natuurlijk een interessante partner’, aldus de choreografen. In deze video stellen ze zichzelf voor. 

Nieuws

Work in progress! Choreografe Claire Croisé geeft ons al even een inkijk tijdens de repetities voor Flowers (we are) dat op 17 januari bij ons staat tijdens Bach Academie Brugge.  Meer artikelen over ECCE vind je op onze blog

Rosas

De unieke choreografische schriftuur van Anne Teresa De Keersmaeker en haar voorliefde voor klassieke muziek, sluiten nauw aan bij de visie van het Concertgebouw over hedendaagse dans. Dat maakt haar ensemble Rosas al sinds 2009 een ideale partner. 

Nieuws

In februari presenteert het Concertgebouw voor de 20e maal een productie van Rosas. Tijd en redenen genoeg voor een feestweek rond Rosas in de Brugse cultuurhuizen én een gesprek met de choreografe zelf. Lees het interview

Meer Rosas? Bekijk dan zeker de foto's, verslagen en interviews op onze blog

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna begon in 1987 als levend laboratorium voor onderzoek in de barokmuziek, onder leiding van dirigent Jos Van Immerseel. De voorbije 30 jaar groeide het ensemble uit tot een symfonisch orkest, dat uitblinkt in uitvoeringen op de juiste historische instrumenten. Anima Eterna Brugge is letterlijk sinds dag één een trouwe partner van het Concertgebouw.

Nadar Ensemble

Nadar Ensemble maakt muziek op een wel erg multidisciplinaire manier. Muziek, video en technologie smelten samen in hun voorstellingen die zowel het karakter van een concert, performance als installatie kunnen aannemen. ‘Vanaf seizoen 2017 - 2018 zijn wij in residentie bij het Concertgebouw. Dat biedt ons de mogelijkheid om op langere termijn te werken en dat opent heel wat perspectieven’, klinkt het bij Nadar.

Schrijf je in voor Dating the artist en ga op date met Nadar Ensemble!

Vox Luminis

Het vocaal ensemble Vox Luminis groeide sinds 2004 uit tot een van dé oude-muziekensembles van nu. Intussen zijn ze vaste gast op alle belangrijke podia van Europa, Azië en de Verenigde Staten en sinds seizoen 2017 - 2018 ook huisartiest van het Concertgebouw. ‘Het werd tijd voor een echte thuis’, zegt artistiek leider Lionel Meunier. ‘Samen met het Concertgebouw-team kunnen we over artistieke dromen praten en plannen uitdenken.’

Nieuws

Op onze Facebookpagina en Instagram kan je alles over de huisartiesten terugvinden via #huisartiestconcertgebouw. Of lees alle publicaties over onze huisartiesten die verschenen in ons magazine op onze nieuwspagina.