Ga naar de hoofdcontent
Vroegboekvoordeel Tickets 22-23: van 21 juni (9u) t.e.m. 26 juni. Opgelet! Vriendenbijdrage wordt automatisch toegevoegd aan je bestelling. Neem snel een kijkje en boek als eerste jouw tickets.

Vrienden van het Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft heel wat vrienden, onder andere artiesten, publiek, medewerkers, en andere culturele organisaties in binnen- en buitenland. Maar wist je dat ook jij Vriend van het Concertgebouw kunt worden? Daarmee laat je zien dat je ons huis een warm hart toedraagt en draag je ook meteen financieel een steentje bij.

Vriendenvoordelen 22–23

 • Boek als eerste je tickets vanaf 21 juni 2022 voor de start van de officiële ticketvoorverkoop op 27 juni 2022.
 • Het vriendlidmaatschap is persoonlijk. Tijdens de voorverkoop kan je met een lidmaatschap 1 ticket per voorstelling kopen. Uitzondering: per voorstelling kan je tot 4 tickets extra boeken voor je (klein)kinderen.
 • Ontdek het nieuwe seizoen met uitleg van artistiek directeur Jeroen Vanacker en het artistiek team. Ook compagnon de route van de Vrienden Romina Lischka tipt je haar favoriete voorstellingen. 
 • Je hebt recht op een of twee eersterangstickets voor een van de onderstaande 3 Vriendenvoorstellingen. Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden. 
 • Kom gratis naar het gesprek rond de seizoensdramaturgie en de opening van de tentoonstelling van seizoensfotograaf Bas Losekoot op zaterdag 3 september 2022.
 • Bezoek een jaar lang gratis het Concertgebouw Circuit.
 • Ontvang een leuk Vriendengeschenk.
 • Ontdek steeds als eerste de laatste nieuwtjes uit het Concertgebouw.

Zo word je (opnieuw) Vriend

 • Jouw bijdrage voor één persoon bedraagt € 95, vanaf het tweede lidmaatschap dat je toevoegt aan jouw account, betaal je € 65.
 • Je lidmaatschap is persoonlijk.
 • Betaling van je lidmaatschap gebeurt vanaf dit seizoen pas op het moment dat je je tickets boekt.

  Je hoeft je lidmaatschap niet op voorhand te boeken; tijdens het bestellen van je tickets of abonnement wordt vanaf 21 juni 2022, 9 uur je lidmaatschap als 'vriendenbijdrage' automatisch toegevoegd aan je bestelling. 
 • Anders dan vorige seizoenen boek je vanaf nu in één beweging tickets voor jou en alle Vrienden met wie je wil samenzitten. Kom je bijvoorbeeld elk seizoen met je broer en schoonzus die ook Vriend zijn? Dan kan jij voortaan ook hun tickets boeken en hoeven zij nergens meer aan te denken.
 • Van zodra je een lidmaatschap hebt gekocht, kan je in een aparte transactie met een automatisch toegestuurde Vriendencode je gratis Vriendenvoorstelling boeken.

Bekijk de instructievideo:

Vriendenvoorstellingen 22–23

Je hebt recht op een of twee eersterangstickets voor een van de onderstaande Vriendenvoorstellingen. Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden. 

Zo boek je je gratis Vriendenvoorstelling

Na de bestelling van je tickets – inclusief Vriendenbijdrage – krijg je een bevestigingsmail met link naar je tickets. In die mail vind je ook (een) vouchercode(s) waarmee je je gratis tickets voor een Vriendenvoorstelling kan boeken in een aparte bestelling.

Bekijk de instructievideo:

Getuigenissen

‘Deze nieuwe seizoensbrochure is voor ons meer dan ooit de voorbode van een nieuwe start, van uitkijken naar opnieuw thuiskomen in het Concertgebouw. Onze agenda’s wachten om volgepland te worden, en als Vrienden hebben wij het voorrecht om dat als eerste te mogen doen. We popelen!’

— Colette Heintz – De Bree

 

‘Hoe kan ik mijn echtgenote en mezelf meer plezieren dan door Vriend te blijven van ‘ons’ Concertgebouw? Zo staan er in onze agenda tijdig een resem topvoorstellingen ingepland die we als liefhebbers heel graag live willen meepikken. Dat geeft een gerust gevoel, van bij het begin van het seizoen. Dat we bovendien als Vriend genieten van interessante voorwaarden en een prima service, dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Absoluut een aanrader dus!’

— Wim Ingels

Contact