Ga naar de hoofdcontent

Vrienden van het Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft heel wat vrienden, onder andere artiesten, publiek, medewerkers, en andere culturele organisaties in binnen- en buitenland. Maar wist je dat ook jij Vriend van het Concertgebouw kunt worden? Daarmee laat je zien dat je ons huis een warm hart toedraagt en draag je ook meteen financieel een steentje bij.

Seizoen 22–23: start verkoop op 21 juni

Als Vriend krijg je vanaf 21 juni 2022 een week lang de tijd (voor de start van de brede verkoop op 27 juni) om in alle rust je tickets te boeken via voor dat nieuwe seizoen waarin we alle registers opentrekken.  

Schrijf je in voor de seizoensvoorstelling

Als eerste het boek van een nieuw seizoen openslaan en alle vertellers en personages aan het werk horen en zien: dat privilege is voorbehouden voor onze Vrienden. We verwachten je in de bijzondere setting van de Kamermuziekzaal op 15 juni om 19.00 uur voor een avond vol verhalen, in woord, dans en muziek.

Stel snel je stoelen veilig voor deze avond want de plaatsen zijn beperkt.

Zo word je (opnieuw) Vriend

 • We schakelden recent over op een nieuw ticketsysteem dat jou het leven nog eenvoudiger zal maken. Ook je Vrienden-lidmaatschap boeken, zal heel vlot verlopen:
  • je hoeft je lidmaatschap niet op voorhand te boeken
  • je voegt je lidmaatschap toe aan je winkelmandje op het moment dat de voorverkoop is gestart
  • als ‘eerste’ Vriend binnen je gezelschap betaal je € 95, vanaf het tweede lidmaatschap betaal je € 65
  • anders dan vorige seizoenen boek je vanaf nu in één beweging tickets voor jou en alle Vrienden met wie je wil samenzitten. Kom je bijvoorbeeld elk seizoen met je broer en schoonzus die ook Vriend zijn? Dan kan jij voortaan ook hun tickets boeken en hoeven zij nergens meer aan te denken.
  • van zodra je een lidmaatschap hebt gekocht, kan je in een aparte transactie met een automatisch toegestuurde Vriendencode je gratis Vriendenvoorstelling boeken.

Vriendenvoorstellingen seizoen 21-22

za 28 mei 2022 - 20.00 / Micrologus / Gie se far danser les dames

Vraag je gratis vriendenticket(s) aan

Vul onderstaand formulier in om je gratis ticket(s) aan te vragen mocht je dat nog niet hebben gedaan. Na je inschrijving bezorgen we je de tickets per mail. 

Vriendenvoordelen

 • Boek als eerste je tickets vóór de start van de officiële ticketverkoop (online of op afspraak). Je kan 1 of 2 tickets boeken tijdens de voorverkoop, afhankelijk van je lidmaatschap (1 of 2 personen). Uitzondering: voor familievoorstellingen kan je tot 5 tickets extra boeken voor je (klein)kinderen.
 • Ontdek als eerste het nieuwe seizoen met uitleg van artistiek directeur Jeroen Vanacker en het artistiek team. Ook compagnon de route van de Vrienden Romina Lischka tipt je haar favoriete voorstellingen.
 • Je hebt recht op een of twee eersterangstickets voor een van de drie Vriendenvoorstellingen. In de pauze of na de voorstelling ontmoet je de artiest van de avond tijdens een meet & greet. Achteraf wordt je een drankje aangeboden en kan je gezellig napraten met andere Vrienden. 
 • Kom gratis naar het gesprek rond de seizoensdramaturgie en de opening van de tentoonstelling van Yaqine Hamzaoui op donderdag 2 september 2021. Voor de opening van de tentoonstelling hoef je geen tickets te boeken. Je krijgt hier later een persoonlijke uitnodiging voor.
 • Bezoek een jaar lang gratis het Concertgebouw Circuit.
 • Ontvang een leuk vriendengeschenk.
 • Ontdek steeds als eerste de laatste nieuwtjes uit het Concertgebouw.

Getipt door Romina Lischka

Compagnon de Route Romina Lischka tipt jullie enkele voorstellingen in seizoen 21-22.

Getuigenissen

‘Deze nieuwe seizoensbrochure is voor ons meer dan ooit de voorbode van een nieuwe start, van uitkijken naar opnieuw thuiskomen in het Concertgebouw. Onze agenda’s wachten om volgepland te worden, en als Vrienden hebben wij het voorrecht om dat als eerste te mogen doen. We popelen!’

— Colette Heintz – De Bree

 

‘Hoe kan ik mijn echtgenote en mezelf meer plezieren dan door Vriend te blijven van ‘ons’ Concertgebouw? Zo staan er in onze agenda tijdig een resem topvoorstellingen ingepland die we als liefhebbers heel graag live willen meepikken. Dat geeft een gerust gevoel, van bij het begin van het seizoen. Dat we bovendien als Vriend genieten van interessante voorwaarden en een prima service, dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Absoluut een aanrader dus!’

— Wim Ingels

Contact