Ga naar de hoofdcontent

Concertgebouwbos
Met 10.000 m2 Concertgebouwbos willen we bomen, planten en dieren graag meer vrijheid en ruimte geven. Koop een boom en maak samen met ons Brugge nog een stukje groener. Zo geef je wilde bomen, planten en dieren zoals vogels en edelherten alle kansen om te groeien en bloeien!
Meer zuurstof, meer biodiversiteit

Meer zuurstof, meer biodiversiteit

Meer zuurstof, meer biodiversiteit
Dankzij het Concertgebouwbos kunnen Natuurpunt en Stad Brugge de groene rand rond Brugge uitbreiden en eenmaken en zo de biodiversiteit in het gebied een handje helpen. Maak samen met ons Brugge nog een stukje groener en geef wilde bomen, planten en dieren zoals vogels, edelherten en reeën alle kansen om te groeien en bloeien. Samen met jullie willen we een bos met 2000 bomen aanplanten tegen eind 2023 en zo de CO2-uitstoot in Vlaanderen met 12 ton per jaar verminderen.
Benefietvoorstelling Wouter Deprez

Benefietvoorstelling Wouter Deprez

Benefietvoorstelling Wouter Deprez
Wouter Deprez, Comedyshows.be & het Concertgebouw bundelen de krachten en organiseren samen een benefietvoorstelling . Wouter Deprez brengt op zaterdag 13 mei 2023 voor de 11e en allerlaatste maal zijn show “Speech” richting het Concertgebouw in Brugge. Met een ticket voor deze voorstelling steun je het Concertgebouwbos en het herbebossingsproject van Faja Lobi vzw.

Maak de nieuwe Concertgebouw-biotoop mee mogelijk!

  • Je betaalt € 10 voor een boom en je bent heel erg welkom om deze boom samen met je kinderen, kleinkinderen of geliefden mee te planten.
  • Een schenking van € 40 staat al gelijk aan 20 m2 bos én is fiscaal aftrekbaar.
  • Eens jouw boom volwassen is, haalt die ongeveer 20 kg CO2 per jaar uit de lucht. Dat komt na 50 jaar neer op drie vluchten binnen Europa, of acht maanden elektriciteitsverbruik van een gemiddeld Vlaams gezin.

Pakketformules voor bedrijven

Doneer met jouw bedrijf, groep of vereniging een aantal bomen! Wil je ook echt jouw bomen mee planten?

Groot gelijk! We maken van dit moment een onvergetelijke teamactiviteit met live muziek!   Wordt jouw bedrijf SUPPORTER of PARTNER van het Concertgebouwbos, dan nemen we je op in de communicatie en geniet je korting op een ontvangstruimte in eco-venue Concertgebouw!

Ecobewust ondernemen

Ecobewust ondernemen

Ecobewust ondernemen
Voor het Concertgebouw is deze actie een volgende stap in het ecobewust ondernemen en sensibiliseren. Dat doet het zowel met praktische initiatieven (100% groene energie, zuinige led-verlichting, de Concertgebouwapp die papieren tickets overbodig maakt, …), gedreven interne werkgroepen rond eco- en groenbeheer als met een artistiek programma. Met een driejaarlijks festival als SLOW(36h) zet het bijvoorbeeld bewust in op vertragen en op aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Met een seizoensprogramma rond biodiversiteit (seizoen 20–21) werden uitdagingen op het vlak van klimaatverandering, milieuvervuiling en het verlies van biodiversiteit door een kritische kunstenaarsblik en samen met een groot publiek bekeken én aangegaan.

Met het Concertgebouwbos kunnen concrete actie en artistieke mogelijkheden samenvloeien: het bos creëert ook letterlijk een uniek podium voor intieme klankprojecten.

 

foto header: (c) Wim Dirckx

 

i.s.m. Natuurpunt