Ga naar de hoofdcontent

Neerdalen uit de Bach-hemel

Neerdalen uit de Bach-hemel

Zo lang naar uitgekeken en in één zucht van verlossing voorbij: de dertiende Bach Academie Brugge was opnieuw hemels! Dat vinden wij, en 5000 bezoekers – waarvan maar liefst 36% uit Nederland, Frankrijk en Duitsland! – met ons. Dankzij fotograaf Tim Theo Deceuninck wanen we ons wat langer in Bachs 'Himmelsburg', daar waar onder meer Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe, Angela Hewitt, Solomon's Knot, Concerto Copenhagen, James Oesi, Vlaams Radiokoor en Julien Libeer goddelijke muziekpap met gouden lepeltjes serveren. 

 
Stip alvast dinsdag 16 t.e.m. zondag 21 januari 2024 aan in de agenda voor de veertiende editie van de Bach Academie Brugge
 
— met dank aan KAAP, Cultuurcentrum Brugge, Thuringer Bachwochen, Tourismus Thüringen en KU Leuven, partner van Bach Academie Brugge.

Bach Academie Brugge 2023 in cijfers

  • De Bach Academie trok deze editie 4953 bezoekers. Daarmee is het bezoekersaantal even hoog als in jubileumeditie 2020. In 2020 stonden er evenwel meer concerten op het programma.
  • 36% van die bezoekers kwam uit het buitenland, hoofdzakelijk uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Een stijging ten opzichte van 2020 waar het aandeel buitenlands publiek 32% telde.
  • Alle weekendpassen waren uitverkocht. 80% van die passen werd aangekocht door buitenlandse ticketkopers. Zij verbleven minstens één nacht in een van de Brugse hotels en deden zich eveneens tegoed aan de gastronomische en museale geneugten die Brugge biedt. De Bach Academie versterkt daarmee de positie van het Concertgebouw als hefboom voor de lokale economie.
Pagina inhoud
Deel dit nieuwsbericht